Beste Eiwitshake zonder Suiker

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Eiwitshake zonder Suiker

Best geteste Eiwitshake zonder suiker

Whey Isolate Zero - XXL Nutrition

Whey Isolate Zero - XXL Nutrition

Met de Whey Isolate Zero - XXL Nutrition haal je de beste eiwitshake zonder suiker in huis. Per eiwitshake bevat deze shake slechts 0,06 gram suiker.


Hiermee is deze eiwitshake met afstand de eiwitshake met de minste suikers van dit moment. Verder zit er ook geen lactose en vet in en is de smaak goed. Ook levert 1 shake je maar liefst 24 gram eiwitten op.  Met 106 kcal per shake is het ook nog eens een caloriearme shake. Ideaal voor het afvallen dus!

Een eiwitshake zonder suiker kopen is tegenwoordig een flinke uitdaging. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende eiwitshakes te koop, maar helaas zitten de meeste shakes vol met suiker.

Iets wat je natuurlijk liever voorkomt. Een eiwitshake koop je tenslotte niet voor de suikers maar voor de eiwitten.

Omdat we regelmatig deze vraag krijgen hebben we besloten hier een artikel over te schrijven. Wij hebben een onderzoek gedaan waarbij we de beste eiwitshakes zonder suiker op een rijtje hebben gezet. 

Het onderzoek is al gedaan en in onderstaande sectie vind je een top-5 met goede eiwitshakes zonder suiker. We hebben deze eiwitshakes gerangschikt op de verschillende soorten. 

Top 5 Eiwitshakes zonder suiker

Whey Isolate Zero - XXL Nutrition

Beste Koop Eiwitshake zonder suiker
1. Whey Isolate Zero - XXL Nutrition

WHEY PERFECTION Body&FIT

Beste Runner-up

2.  Whey Perfection - Body & Fit

Impact Whey Protein

Beste goedkope Eiwitshake

3. Impact Whey Protein - MyProtein

 

MyProtein Vegan Blend

Beste Vegan Eiwitshake

4. Vegan Blend - MyProtein

100% Caseïne Time Release Proteïne

Beste Caseïne Eiwitshake

5. 100% Caseïne Time Release Proteïne - Optimum Nutrition

Hoe hebben wij deze top 5 Samengesteld?

Om te bepalen welke eiwitshake zonder suiker het beste is, hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

14+ Producten vergeleken

25+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Welke eiwitshake zonder suiker is het beste?

Als jij op zoek bent naar de beste eiwitshake zonder suiker dan is het nu tijd om op te letten. Wij hebben namelijk een top-5 samengesteld met de beste proteïne poeders zonder suiker.

Helaas bevatten eiwitpoeders altijd wel iets van suiker. Het verschilt echter enorm per eiwitshake hoeveel suiker in het poeder zit. In sommige shakes zit tot wel 10 gram suiker per shake, terwijl dit bij andere slechts 0,5 gram is. 

We hebben tientallen whey shakes vergeleken op de hoeveelheid suiker. De eiwitpoeders met de minste hoeveelheid suiker hebben we hieronder opgenomen.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar andere criteria. Denk hierbij aan de smaak, voedingswaarden en bijvoorbeeld de prijs / kwaliteit. Kortom, lees gauw verder en ontdek welke eiwitshake zonder suiker wij het beste vinden. 

1. Whey Isolate Zero - XXL Nutrition

Whey Isolate Zero - XXL Nutrition
Onze Score
9.6

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Onze absolute nummer 1? Dat is op dit moment 100% de  Whey Isolate Zero - XXL Nutrition. Als jij op zoek bent naar de beste eiwitshake zonder suiker dan is dit zeker je beste keuze.

Per shake bevat dit product slechts 0,06 gram suiker. We zijn geen enkele shake tegengekomen die zo weinig suikers bevat, als deze eiwitshake. 

Bijkomend voordeel van deze shake is dat hij ook geen lactose en vet heeft. Dit maakt het dus ook een goede lactose vrije eiwitshake. 

Eigenlijk heeft deze eiwitshake alles wat je van een goede proteïne shake zou verwachten. Zo is de smaak goed, bevat de shake maar liefst 27 gram eiwit per serving en is de prijs meer dan prima. 

Met de whey perfection kun je kiezen uit meer dan 4 verschillende smaken. Ook mengt hij goed met water en melk en kun je hem bijvoorbeeld ook goed door je kwark doen.

Kortom, wat ons betreft, is de Whey Isolate Zero - XXL Nutrition voor de meeste sporters een absolute aanrader. 

Voordelen 

 • Slechts 0,06 gram suiker per shake
 • Uitstekende voedingswaarden met 27 gram eiwit per shake)
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende smaken
 • Helemaal vetvrij

Nadelen 

 • Geen

2. Whey Perfection - Body & Fit

WHEY PERFECTION Body&FIT
Onze Score
9.5

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Op nummer 2 vinden we de Whey Perfection van Body & Fit. Body & Fit is waarschijnlijk een van de bekendste webshops voor het kopen van supplementen en dat is niet voor niets.

De Whey Perfection eiwitshake van Body&Fit is een absolute klassieker en bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. Vele sporters hebben deze eiwitshake al jaren in hun kast staan en ook als jij op zoek bent naar een eiwitshake zonder suiker is dit een goede optie.

De Body&Fit Whey Perfection bevat per maatschep van 28 gram slechts 0,9 gram suikers. Hiermee is het naast de shake van XXL Nutrition dus een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een shake met weinig suikers.

Verder is de prijs goed, zijn er meer dan 20 verschillende smaken te koop en bestel je hem vandaag? Dan heb je hem morgen nog in huis. Kortom, een absolute aanrader!

Voordelen 

 • Hoge hoeveelheid eiwitten met 89 gram eiwitten per 100 gram
 • Eiwitpoeder lost enorm goed op
 • Weinig calorieën

Nadelen 

 • Prijs ligt iets hoger dan gemiddelde

3. Impact Whey Protein - MyProtein

Impact Whey Protein
Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Liever de goedkoopste eiwitshake zonder suiker van dit moment kopen? Dan zit je bij de Impact Whey Protein wel goed!

De prijs van deze eiwitshake is namelijk ontzettend laag. Helaas heeft deze shake wel iets meer suikers dan alternatieven uit onze lijst. 

Per eiwitshake bevat de Impact Whey Protein van MyProtein zo'n 1 gram suiker. Dit is nog steeds een lage hoeveelheid in vergelijking met andere eiwitshakes. 

Verder is de smaak goed van deze eiwitshake, bevat hij 22 gram eiwit per scoop en zijn er oneindig veel verschillende smaken. 

Voordelen

 • Ontzettend goedkoop in vergelijking met andere eiwitshakes
 • Meer dan 40 verschillende smaken
 • Bevat amper suikers

Nadelen

 • Bestellen duurt vaak wat langer doordat het bedrijf in Engeland zit

4. Vegan Blend - MyProtein

MyProtein Vegan Blend
Onze Score
9.1

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

Plantaardige eiwitshakes ook wel vegan eiwitshakes bevatten van nature bijna geen suikers. Als jij op zoek bent naar een goede plantaardige eiwitshake met weinig suiker dan is de Myprotein Vegan Protein Blend een aanrader.

Zo is dit een plantaardige eiwitshake die gemaakt is van erwten- en boneneiwitten. Het nadeel van de meeste plantaardige eiwitshakes is dat ze totaal niet lekker zijn.

Dit is overigens wel een lekkere shake, veruit de beste plantaardige eiwitshake die we tot nu toe hebben gedronken. 

Dit proteïne poeder geeft je zo'n 22 gram eiwitten per shake tegenover 110 kcal. Voor een plantaardige eiwitshake is dit zeker een prima aantal.

Ook is de prijs relatief laag in vergelijking met andere eiwitshakes op basis van plantaardige eiwitten en komt deze eiwitshake ook voor in onze top vijf beste eiwitshakes voor vrouwen!

Voordelen 

 • Slechts 0,1 gram suiker per shake
 • Ontzettend goede smaak voor een plantaardige eiwitshake
 • Verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende smaken
 • 22 gram eiwitten per shake

Nadelen 

 • Verpakking is niet heel makkelijk te bewaren

5. 100% Caseïne Time Release Proteïne - Optimum Nutrition

100% Caseïne Time Release Proteïne
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

SMAAK

VOEDINGSWAARDEN

We sluiten deze lijst af met een caseïne eiwitshake zonder suiker. Dit is een ideale shake die je kunt nemen voor het slapen gaan. De  100% Caseïne van Optimum Nutrition is dan ook onze favoriete caseïne eiwitshake zonder suiker. 

Gemiddeld (afhankelijk van de smaak) levert deze eiwitshake zo'n 1,1 gram suiker op. Dit is voor een caseïne shake een prima aantal en in vergelijking met andere shakes ontzettend weinig. 

De 100% Caseïne van Optimum Nutrition is ideaal om te nemen voor het slapen gaan. Door de langzame eiwitten die dit product bevat zullen je spieren gedurende nacht voorzien zijn van eiwitten.

Deze caseïne shake is wel wat aan de dure kant overigens. Dit komt voornamelijk door het merk Optimum nutrition. Deze partij staat namelijk bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten. Hier staat natuurlijk wel een prijsje tegenover.

Voordelen 

 • Beste proteïne shake voor het slapen gaan
 • Bevat voornamelijk langzame eiwitten
 • Weinig calorieën

Nadelen 

 • Relatief duur

Eiwitshake zonder suiker kopen: waar moet je op letten?

Een eiwitshake zonder suiker kopen kan knap lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes en het is soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. 

In de sectie hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een goede eiwitshake zonder suiker of zoetstoffen. Hierdoor kun jij beter herkennen wat wel of niet een goede eiwitshake zonder suiker is. 

De voedingswaarden

Als jij een eiwitshake zonder suiker, zoetstoffen of koolhydraten zoekt dan is het natuurlijk belangrijk dat je voedingswaarden goed checkt.

Elke eiwitshake is verplicht om de ingrediënten en voedingswaarden op het label te vermelden. Via dit label kun je direct zien hoeveel suikers er in de eiwitshake zitten.

Uiteraard wil je het liefst een eiwitshake hebben die zoveel mogelijk eiwitten bevat en zo min mogelijk koolhydraten, suikers en zoetstoffen. Wel is het belangrijk dat overige essentiële ingrediënten wel aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld creatine, elektrolyten etc.

Soort eiwitshake

Als tweede wil je kijken naar het type eiwitshake dat je gaat kopen. Tegenwoordig zijn er namelijk verschillende soorten eiwitshakes. Elke eiwitshake heeft weer z'n eigen voor-en nadelen.

Hieronder beschrijven we de meest bekende soorten:

 • Whey protein: Wordt snel opgenomen
 • Plantaardige eiwitten:  Vaak gemaakt van soya, erwten of bonen
 • Ei-eiwit: Ideaal voor mensen met een melk allergie
 • Caseïne: Langzaam verteerbaar, vooral geschikt voor het slapen gaan

Prijs 

Een eiwitshake zonder zoetstof of koolhydraten kopen is dus best lastig. De prijs speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij het kiezen van de beste eiwitshake zonder zoetstoffen of koolhydraten.

Helaas zit er een flink verschil in de gemiddelde kosten van verschillende eiwitshake merken. Gemiddeld varieert de prijs van een eiwitshake tussen de 0,80 eurocent tot 1,30 eurocent per eiwitshake.

Probeer altijd een eiwitshake te kopen die past binnen jouw persoonlijke budget. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van eiwitshakes zonder suiker?

Eiwitshakes zonder suiker bieden verschillende voordelen. Ze helpen bij het verhogen van de eiwitinname, wat belangrijk is voor spierherstel en -opbouw na het sporten. Bovendien kunnen ze helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van de totale calorie-inname, wat gunstig kan zijn voor gewichtsbeheersing en algemene gezondheid.

Zijn eiwitshakes zonder suiker smakelijk?

Ja, eiwitshakes zonder suiker kunnen nog steeds lekker zijn, dankzij de natuurlijke zoetstoffen die worden gebruikt. Merken investeren vaak in smaakonderzoek en -ontwikkeling om shakes aan te bieden die zowel lekker als suikervrij zijn. Er zijn verschillende smaken beschikbaar, van chocolade en vanille tot fruitige varianten.

Zijn eiwitshakes zonder suiker geschikt voor mensen met diabetes?

Ja, eiwitshakes zonder suiker kunnen geschikt zijn voor mensen met diabetes, omdat ze geen toegevoegde suiker bevatten die de bloedsuikerspiegel kan verhogen. Het is echter belangrijk om het etiket te controleren op koolhydraten en de totale calorie-inname in de gaten te houden, aangezien deze factoren ook de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden.

Waar kan ik eiwitshakes zonder suiker kopen?

Eiwitshakes zonder suiker zijn verkrijgbaar bij veel gezondheidswinkels, supermarkten en online retailers. Populaire merken bieden vaak een scala aan smaken en varianten aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je smaak en voedingsbehoeften past.

Misschien ook interessant:

Laat een reactie achter!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}