Beste Weight Gainer

Laatste Update: april 2024

Ben je op zoek naar de beste weight gainer shake om je trainingsresultaten naar een hoger niveau te tillen? Met zoveel producten op de markt kan het lastig zijn om de weight gainer te vinden die écht past bij jouw specifieke behoeften. Elk product belooft de beste resultaten in spiergroei en herstel, maar hoe weet je nu welke echt effectief is?

Bij Sportvoedingweb.nl begrijpen we deze uitdaging volledig. Daarom hebben we een diepgaand artikel samengesteld waarin we de beste weight gainers van dit moment zorgvuldig analyseren. We kijken niet alleen naar de voedingswaarde, maar testen ook de smaak en mengbaarheid. Na het lezen van ons artikel kun je met vertrouwen de weight gainer kiezen die perfect aansluit bij jouw fitnessdoelen.

Voor het kiezen van de beste weight gainers hebben we een zorgvuldige testmethode ontwikkeld. We kijken goed naar wat er in elk product zit, de voedingswaarde, hoe het helpt bij het herstel na je training, hoe het smaakt en of het de prijs waard is.

40+ weight gainers vergeleken

180+ reviews gelezen

42+ webshops vergeleken

130+ uur onderzoek

Top 5 beste Weight Gainers

Weight Gainer

Merk

Prijs per scoop

Calorieën

Koolhydraten

Eiwitten

XXL Nutrition

€ 0,42

386

39,2

39

XONE

€ 0,58

386

39,2

39

Body&Fit

€ 0,64

383

49

33

MyProtein

€ 0,67

372

44

31

Bodylab24

€ 0,44

394

55

23

Wat is de beste Weight Gainer van 2024?

Weight gainers zijn ideaal voor sporters die snel en effectief hun spiermassa willen vergroten. Maar iedereen heeft andere behoeften: sommigen zoeken naar producten met veel calorieën voor snelle gewichtstoename, terwijl anderen de voorkeur geven aan weight gainers die ook goed smaken.

Om je te helpen de beste weight gainer te vinden, hebben we een lijst gemaakt met de top vijf beste weight gainers van dit jaar. We hebben elk product grondig bekeken, niet alleen op hoe goed ze helpen bij het opbouwen van spiermassa, maar ook hoe ze smaken.

1. Complex Carb Gainer

XXL Nutrition Complex Carb Gainer
Onze Score
9.7

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De Complex Carb Gainer is uitgeroepen tot de beste weight gainer shake van dit moment, en dat is niet zonder reden. Dit product onderscheidt zich door een combinatie van hoogwaardige ingrediënten en een slimme formule die speciaal is ontworpen om jouw spiergroei en herstel te ondersteunen.

Waar veel weight gainers vooral snelle suikers bevatten die kunnen leiden tot ongewenste vetopbouw, biedt Complex Carb Gainer een uitgebalanceerde mix van complexe koolhydraten uit rijst- en havermoutmeel. Deze koolhydraten zorgen voor een geleidelijke energieafgifte, wat ideaal is voor een duurzame spieropbouw.

Bovendien bevat de Complex Carb Gainer drie verschillende hoogwaardige eiwitbronnen: whey concentraat, micellar caseïne en whey isolaat. Deze combinatie zorgt voor zowel snelle als langdurige eiwitafgifte, waardoor je spieren over een langere periode worden voorzien van de noodzakelijke bouwstenen voor groei en herstel.

De toevoeging van MCT-olie en een speciaal geselecteerde mix van vitamines en mineralen maakt deze gainer compleet. Deze ingrediënten dragen bij aan een gezonde stofwisseling en ondersteunen de algehele vitaliteit, waardoor de Complex Carb Gainer niet alleen effectief is, maar ook een gezonde keuze voor jouw dagelijkse voeding.

Met deze zorgvuldig samengestelde formule, die geen toegevoegde suikers bevat en boordevol goede voedingsstoffen zit, staat de Complex Carb Gainer garant voor optimale ondersteuning bij jouw trainingsdoelen. Dit maakt het de ideale keuze voor iedereen die serieus werk wil maken van spieropbouw en een gezond lichaam.

Voordelen

 • Bevat complexe koolhydraten voor een stabielere energieafgifte.
 • Drie soorten eiwitten ondersteunen langdurig herstel.
 • Inclusief MCT-olie en essentiële vitamines voor algehele gezondheid.

Nadelen

 • Kan prijzig zijn in vergelijking met andere weight gainers.
 • De smaak en textuur voldoen mogelijk niet aan iedereen zijn/haar voorkeur.

2. XONE® - Complete Fuel

XONE® - Complete Fuel - Vanille - 1500 Gram
Onze Score
9.6

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De XONE Complete Fuel verdient zijn plek als nummer twee in onze lijst van beste weight gainer shakes door zijn uitstekende samenstelling en veelzijdigheid. Dit product is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van zware trainingen en optimaal herstel.

Het bevat een perfecte mix van drie verschillende eiwitten: whey concentraat, whey isolaat en micellar caseïne, die samen zorgen voor zowel snelle als langdurige eiwitvoorziening.

Daarnaast biedt XONE Complete Fuel complexe koolhydraten uit bruine rijstpoeder en havermeel, die je energieniveau stabiel houden zonder ongewenste pieken in je bloedsuiker. Goede vetten uit pure kokosolie en een uitgebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen ondersteunen je algehele gezondheid en helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

Deze weight gainer is niet alleen een krachtige ondersteuner voor je spieropbouw en herstel, maar is ook dopingvrij gecertificeerd, waardoor het een veilige keuze is voor sporters op alle niveaus. Met zijn gemakkelijke bereiding en voedzame samenstelling is de XONE Complete Fuel een uitstekende keuze voor iedereen die zijn sportieve prestaties naar een hoger niveau wil tillen.

Voordelen

 • Bevat een mix van drie eiwitten voor continue spierondersteuning.
 • Gebruikt complexe koolhydraten voor stabiele energie zonder pieken.
 • Dopingvrij gecertificeerd, geschikt voor competitieve sporters.

Nadelen

 • Beperkte smaakkeuze kan sommige gebruikers teleurstellen.
 • Relatief hogere prijs dan sommige andere opties op de markt.

3. MASS PERFECTION WEIGHT GAINER

MASS PERFECTION WEIGHT GAINER
Onze Score
9.5

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De MASS Perfection Weight Gainer van Body & Fit heeft de derde plaats veroverd in onze top 5 beste weight gainer shakes dankzij zijn indrukwekkende formule en hoge klanttevredenheid. Dit product onderscheidt zich door de uitgebalanceerde samenstelling van eiwitten en koolhydraten, ideaal voor diegenen die op een gezonde manier massa willen opbouwen.

Elke portie levert 20 gram eiwit, wat essentieel is voor spierherstel en -groei, en 28 gram complexe koolhydraten uit haver, die een geleidelijke energievoorziening bieden zonder schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Daarnaast is de MASS Perfection Weight Gainer van het merk Body&Fit verrijkt met glutamine, een belangrijk aminozuur dat helpt bij het verminderen van vermoeidheid en het versnellen van het herstel na intensieve trainingen.

Met een laag vetgehalte en rijk aan voedingsvezels ondersteunt deze weight gainer ook een gezonde spijsvertering. Verkrijgbaar in zeven heerlijke smaken, zoals Vanilla Milkshake en Chocolate Milkshake, biedt de MASS Perfection Weight Gainer een smakelijke optie voor iedereen die zijn of haar bulkdoelen serieus neemt. Het is de perfecte keuze voor sporters die zoeken naar een weight gainer die zowel de spiergroei bevordert als goed smaakt.

Voordelen

 • Biedt een evenwichtige mix van eiwitten en complexe koolhydraten.
 • De Mass Gainer bevat glutamine voor een verbeterd herstel.
 • Beschikbaar in verschillende smakelijke opties.

Nadelen

 • Kan minder geschikt zijn voor mensen met glutenintolerantie door de haver.
 • Hoger in prijs vergeleken met sommige andere weight gainers.

4. Weight Gainer Blend

Weight Gainer Blend - 2.5kg - Vanille
Onze Score
9.3

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De Weight Gainer Blend van Myprotein, die een eervolle vierde plaats inneemt in onze lijst van top weight gainers, biedt een indrukwekkende samenstelling die essentieel is voor spiergroei en herstel na intensieve trainingen. Dit supplement is zeer effectief dankzij de 31 gram eiwit en 50 gram koolhydraten per portie, wat bijdraagt aan zowel spieropbouw als energieherstel.

Een van de sterke punten van deze blend is de hoge calorie-inhoud van 388 calorieën per portie, waardoor het een uitstekende keuze is voor atleten die hun dagelijkse calorische inname willen verhogen om spiermassa effectief te vergroten. De verpakking van het product is ook afgestemd op duurzaamheidsdoelen, wat betekent dat je zowel oude als nieuwe ontwerpen kunt ontvangen als onderdeel van Myprotein’s inspanningen om verpakkingsafval te verminderen.

De Weight Gainer Blend is beschikbaar in de smaak Vanille en komt in een hoeveelheid van 2,5 kg, wat zorgt voor zowel kwaliteit als kwantiteit in je voedingssupplementenregime. Dit product combineert hoogwaardige ingrediënten met een bewuste benadering van milieuverantwoordelijkheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor atleten die bewust zijn van zowel hun prestaties als hun impact op de planeet.

Voordelen

 • Bevat een hoge dosis eiwitten en koolhydraten per portie voor optimale spiergroei.
 • Biedt een aanzienlijke hoeveelheid calorieën (388 per portie) om gewichtstoename te ondersteunen.
 • Duurzame verpakking draagt bij aan verminderde milieubelasting.

Nadelen

 • Beperkte smaakvariëteit, alleen verkrijgbaar in vanille.
 • Sommige gebruikers vinden de smaak te zoet of de textuur niet ideaal.

5. Bodylab Weight Gainer

Bodylab Weight Gainer
Onze Score
9.2

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De Weight Gainer van Bodylab24, hoewel als laatste geplaatst in onze top 5, biedt nog steeds een aantal overtuigende voordelen voor degenen die zich in een massafase bevinden.

Deze weight gainer shake is speciaal ontworpen om de inname van calorieën en voedingsstoffen te verhogen, essentieel voor spiergroei en herstel. Elke portie bevat 55 gram koolhydraten en 23 gram eiwit, verrijkt met 1,5 gram creatine monohydraat, wat bijdraagt aan verbeterde prestaties en spierherstel.

Deze formule combineert verschillende soorten eiwitten zoals wei-eiwitconcentraat en -isolaat, calcium caseïnaat en kippenei-eiwit, waardoor het een brede basis biedt voor spieropbouw. De toegevoegde vezels uit havervlokken ondersteunen een gezonde spijsvertering, terwijl de creatine de kracht en prestaties tijdens trainingen verhoogt.

Verkrijgbaar in meerdere smaken, zoals Cookies & Cream, biedt de Weight Gainer van Bodylab24 een smakelijke en effectieve manier om je dagelijkse calorie-inname te verhogen, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die moeite heeft met aankomen.

Voordelen

 • Bevat een mix van meerdere eiwitbronnen voor een uitgebalanceerd aminozuurprofiel.
 • Bevat creatine om kracht en spieropbouw te verbeteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende smaken, waardoor het gemakkelijk is om te variëren.

Nadelen

 • De hoge vezelinhoud kan voor sommigen leiden tot spijsverteringsproblemen.
 • De grote hoeveelheid koolhydraten per portie is mogelijk niet ideaal voor diegenen die hun suikerinname willen beperken.

Alle populaire weight gainers

We hebben naast onze top vijf keuzes nog enkele andere weight gainers zorgvuldig onder de loep genomen die ook het bekijken waard zijn. Met de groeiende en diversificerende markt voor weight gainers komen er continu nieuwe en interessante producten bij, zowel van gevestigde merken als van kleinere, opkomende bedrijven.

Onze beoordeling richtte zich niet alleen op de voedingswaarden en het eiwitpercentage, maar ook op de smaakervaring, de textuur, en hoe tevreden gebruikers zijn met het product. Elke weight gainer die wij aanbevelen is diepgaand getest en voorzien van een omvattende evaluatie.

Wat is een weight gainer precies?

Wil je een weight gainer gebruiken? Dan moet je wel weten wat het precies is. Een weight gainer is een voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om je te helpen snel in gewicht en spiermassa toe te nemen. Het bevat een hoge hoeveelheid calorieën en is rijk aan koolhydraten en eiwitten.

Deze combinatie helpt bij het leveren van de extra energie die nodig is voor intensieve trainingen en bevordert tegelijkertijd de spiergroei en herstel na de training.

Koolhydraten in weight gainers zorgen voor snelle energie en helpen om de glycogeenvoorraden in de spieren aan te vullen, wat belangrijk is voor herstel en prestatie. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en reparatie van spierweefsel. Veel weight gainers bevatten ook vetten, vitamines en mineralen om een gebalanceerde aanvulling te bieden op de dagelijkse voeding.

Weight gainers zijn vooral populair bij mensen die moeite hebben met aankomen, zoals "hardgainers", die een snelle stofwisseling hebben en niet gemakkelijk gewicht aankomen, of bij atleten die een zeer intensief trainingsregime volgen en snel extra calorieën nodig hebben.

Wat zit er in een weight gainer?

Koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze ingrediënten zijn gekozen om snel veel calorieën te leveren, wat belangrijk is voor mensen die willen aankomen in gewicht en spiermassa.

Koolhydraten

Koolhydraten vormen vaak de basis van een weight gainer. Ze leveren snelle energie en helpen bij het herstellen van de glycogeenvoorraden in de spieren na een training. De bronnen van deze koolhydraten kunnen variëren van eenvoudige suikers tot complexere vormen zoals maltodextrine of havermout.

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van spierweefsel. Een weight gainer bevat gewoonlijk een combinatie van verschillende soorten eiwitten, zoals wei-eiwit, caseïne, of soms plantaardige eiwitten, om gedurende verschillende periodes na consumptie eiwitten te leveren.

Vetten

Vetten worden ook toegevoegd, meestal in kleinere hoeveelheden, en vaak in de vorm van middellange keten triglyceriden (MCT-olie), die snel energie leveren zonder te worden opgeslagen als vet.

Daarnaast bevatten weight gainers vaak een reeks vitaminen en mineralen om de algehele voedingswaarde te verhogen en de gezondheid en het welzijn te ondersteunen.

Sommige producten kunnen ook extra ingrediënten bevatten zoals creatine, die kan helpen bij het verbeteren van de prestaties en het vergroten van de spiermassa.

Misschien ook interessant: De beste eiwitrepen van dit moment voor je op een rijtje!

Beste weight gainer kopen? Hier moet je op letten!


De beste weight gainer kiezen is moeilijker dan je denkt, er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van het beste weight gainer supplement:

 1. Voedingswaarde: Kies een weight gainer die een goede balans biedt tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Zoek naar producten met hoogwaardige eiwitbronnen zoals wei-eiwit of caseïne en complexe koolhydraten in plaats van enkel simpele suikers.
 2. Calorieën: Afhankelijk van je behoefte aan gewichtstoename, kies je een product met de juiste hoeveelheid calorieën per portie die past bij jouw dagelijkse caloriebehoefte.
 3. Ingrediëntenlijst: Controleer op toevoegingen zoals creatine, aminozuren, vitamines en mineralen die extra voordelen kunnen bieden voor je training en herstel.
 4. Smaak en oplosbaarheid: Kies een smaak die je lekker vindt en een product dat goed oplost in vloeistoffen, zodat je het gemakkelijk kunt drinken.
 5. Prijs en merk: Vergelijk prijzen tussen verschillende merken en zoek naar reviews om de kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding te beoordelen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kilo kom je aan van weight gainer?

De hoeveelheid gewicht die je aankomt van een weight gainer hangt af van je totale dagelijkse calorie-inname, metabolisme, en activiteitsniveau. Het doel is om een calorisch overschot te creëren, wat leidt tot gewichtstoename.

Wat is de beste Shake om aan te komen?

De beste shake om aan te komen bevat een evenwichtige mix van eiwitten, koolhydraten, en gezonde vetten, evenals essentiële vitamines en mineralen. Kies voor shakes die ingrediënten zoals wei-eiwit, caseïne, en complexe koolhydraten uit bronnen zoals haver bevatten.

Is weight gainer goed voor je?

Weight gainers kunnen goed zijn voor mensen die moeite hebben met aankomen of die behoefte hebben aan extra calorieën vanwege hun actieve levensstijl. Het is belangrijk om een weight gainer te kiezen met hoogwaardige ingrediënten en om deze als aanvulling op een gebalanceerd dieet te gebruiken.

Wat is het verschil tussen weight gainer en Mass Gainer?

Het verschil tussen weight gainer en mass gainer zit vooral in de samenstelling. Weight gainers hebben vaak een hogere koolhydraat-eiwitverhouding en zijn bedoeld om snel gewichtstoename te bevorderen. Mass gainers hebben meestal een meer gebalanceerde verhouding van eiwitten en koolhydraten, gericht op het opbouwen van spiermassa en het vergroten van de algehele lichaamsmassa.