Beste Eiwitrepen

Laatste Update: april 2024

Ben je op zoek naar de ideale eiwitreep om jouw fitnessdoelen te ondersteunen? Met de overvloed aan keuzes op de markt kan het vinden van de juiste eiwitreep overweldigend zijn. Elk merk belooft optimale voedingswaarden en maximale smaak, maar welke reep is nu echt het beste voor jou? Bij Sportvoedingweb.nl begrijpen we deze uitdaging.

Daarom presenteren we een uitgebreid artikel waarin we de top eiwitrepen van dit moment grondig onder de loep nemen. Je ontdekt niet alleen welke repen de beste voedingsprofielen bieden, maar ook welke het lekkerst zijn. Na het lezen van ons artikel weet je precies welke eiwitreep perfect aansluit bij jouw voedingsbehoeften en smaakvoorkeuren.

Bij het kiezen van de beste eiwitrepen hanteren we een uitgebreide testmethode die verschillende belangrijke aspecten omvat. Zo beoordelen we de kwaliteit van de ingrediënten, de voedingswaarde, de impact op het herstel na training, de smaak en de prijs-prestatieverhouding.

20+ Eiwitrepen vergeleken

120+ reviews gelezen

30+ webshops vergeleken

110+ uur onderzoek

Top 5 beste Eiwitrepen

Eiwitrepen

Merk

Prijs

Prijs per reep

Gram eiwit per reep

Smaken

XXL Nutrition

€ 31,99

€ 1,60

25 gram

4

Body&Fit

€ 24,49

€ 2,08

25 gram

1

Boydlab24

€ 21,99

€ 1,83

27 gram

3

Body&Fit

€ 29,99

€ 2,50

21 gram

16

XXL Nutrition

€ 28,99

€ 1,93

20 gram

7

Wat zijn de beste eiwitrepen van 2024?

Eiwitrepen zijn onmisbaar voor sporters die onderweg behoefte hebben aan een snelle, voedzame boost. Iedereen heeft echter unieke voorkeuren: sommigen zoeken naar repen met maximale eiwitgehaltes voor spierherstel, terwijl anderen waarde hechten aan de smaakervaring.

Om je te ondersteunen bij het vinden van de perfecte eiwitreep, hebben we een lijst samengesteld met de top vijf beste eiwitrepen van dit jaar. We hebben zorgvuldig gekeken naar hoe effectief ze zijn in het ondersteunen van je trainingsdoelen en natuurlijk hoe ze smaken. 

1. High Protein Bar 2.0 [XXL Nutrition]

XXL Nutrition - High Protein Bar 2.0 - Eiwitrepen, Eiwit Reep, Proteïne Bars - Vanilla Chocolate - 20 Pack
Onze Score
9.6

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De High Protein Bar 2.0 van XXL Nutrition heeft zich onderscheiden als de beste eiwitreep op de markt en wel om meerdere redenen. Ten eerste, met een indrukwekkend eiwitpercentage van 50% per reep (25 gram eiwit), biedt het een uitzonderlijk hoge dosis eiwitten, wat belangrijk is voor spierherstel en -opbouw. Dit maakt de reep bijzonder geschikt voor sporters en iedereen die een eiwitrijk dieet nastreeft.

Daarnaast heeft deze reep een aanzienlijk verlaagd gehalte aan koolhydraten en suikers, met slechts 0,7gr suiker per reep. Dit profiel maakt het een ideale keuze voor mensen die hun calorie-inname willen beperken zonder in te leveren op de kwaliteit van hun eiwitinname. De calorieën per reep zijn beperkt tot 179, wat bijdraagt aan een gezond dieet, vooral voor degenen die hun gewichtsbeheersingsdoelen willen ondersteunen.

Bovendien is de High Protein Bar 2.0 verkrijgbaar in vier heerlijke smaken: Chocolate, Cookies & Cream, en Berry Yoghurt, wat zorgt voor variëteit en genot bij elke hap. Deze smaakdiversiteit betekent dat gebruikers niet snel vermoeid raken van het consumeren van dezelfde smaak, wat vaak een uitdaging kan zijn bij andere eiwitrepen.

De compacte grootte van 50 gram maakt deze reep toegankelijk en handig, ideaal voor onderweg of direct na een training. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om aan de dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen zonder overtollige calorieën of suikers.

Voordelen

 • Elke reep bestaat voor 50% uit eiwitten wat een hoog percentage is.
 • Slechts 0,7 gram suiker en 179 kcal per reep.
 • Beschikbaar in meerdere smaken voor de nodige afwisseling.

Nadelen

 • Beperkte informatie beschikbaar over de specifieke gezondheidsvoordelen en wetenschappelijke onderbouwing van het product.

2. Pro Bar [Body&Fit]

Pro Bar
Onze Score
9.5

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De Pro Bar van Body & Fit verdient terecht de tweede plaats in de lijst van beste eiwitrepen, dankzij een combinatie van hoge eiwitgehaltes, lage suikerinhoud, en uitstekende klantenbeoordelingen.

De Pro Bar bevat maar liefst 50% eiwit per reep, wat neerkomt op 25 gram eiwit. Dit is aanzienlijk hoger dan veel andere eiwitrepen op de markt, die vaak slechts 25-30% eiwit aanbieden. Eiwitten zijn cruciaal voor spierherstel en -opbouw, wat deze reep een ideale keuze maakt voor zowel bodybuilders als mensen die een eiwitrijk dieet volgen.

Met slechts 0.8 gram suiker en 180 calorieën per reep, past de Pro Bar goed in een laag-koolhydraat of caloriebeperkend dieet. Dit maakt het een uitstekende optie voor diegenen die hun suikerinname willen minimaliseren zonder hun eiwitinname te compromitteren.

Ondanks het hoge eiwitgehalte en lage suikergehalte, staat de Pro Bar bekend om zijn lekkere smaak en zachte textuur, met smaken zoals Cookie Dough die goed ontvangen zijn door consumenten. Dit is bijzonder opmerkelijk, omdat eiwitrepen met minder suiker vaak als minder smakelijk worden ervaren.

De Pro Bar geniet een hoge klanttevredenheid, met een gemiddelde beoordeling van 4,6 uit 5. Dit weerspiegelt de algemene tevredenheid van gebruikers met zowel de kwaliteit als de effectiviteit van het product.

De combinatie van deze eigenschappen - hoog eiwitgehalte, laag suiker- en calorieniveau, aangename smaak en textuur, en positieve gebruikerservaringen - maakt de Pro Bar van Body & Fit een uitstekende keuze en een waardige nummer twee in de ranglijst van beste eiwitrepen.

Voordelen

 • Elke eiwitreep bestaat voor 50% uit eiwitten.
 • Met slechts 0.8 gram suiker en 180 calorieën past deze reep uitstekend in ieder dieet.
 • Beschikt over een prettige textuur en fijne smaken.

Nadelen

 • In vergelijking met andere merken zijn de repen wat aan de duurdere kant.
 • Variatie in beschikbare smaken is wat beperkt.

3. Crispy Protein Bar [Bodylab]

Crispy Protein Bar [Bodylab]
Onze Score
9.3

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De Crispy Protein Bar van Bodylab24 heeft met recht de derde plaats veroverd in de ranglijst van beste eiwitrepen, dankzij een aantal opvallende kenmerken die het zowel een effectieve als heerlijke optie maken voor sporters en gezondheidsbewuste consumenten.

De Crispy Protein Bar levert een indrukwekkende 27,3 gram eiwit per reep, wat bijdraagt aan de spieropbouw en -herstel. Dit hoge eiwitgehalte is essentieel voor iedereen die serieus bezig is met training of een eiwitrijk dieet volgt.

Ondanks het hoge eiwitgehalte en lage suikergehalte (slechts 2,5gr am suiker per reep), staat de Crispy Protein Bar bekend om zijn heerlijke smaak en aangename, krokante textuur. Dit maakt het een genot om te eten, zonder de droogheid die veel andere eiwitrepen kenmerkt.

De reep is niet alleen rijk aan eiwitten en laag in suiker, maar biedt ook een goede hoeveelheid voedingsvezels en is glutenvrij, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan diëten en voedingsvoorkeuren.

Bodylab24 heeft deze eiwitreep zeer competitief geprijsd, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor consumenten die op zoek zijn naar kwaliteit tegen een redelijke prijs. Bovendien, met kenmerken zoals een 'makkelijk eetbaar' profiel en de mogelijkheid om als een kleine maaltijd te fungeren, is het ideaal voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik.

Met een stevige klantbeoordeling van 3.96/5 op Trusted Shops, geeft dit aan dat gebruikers over het algemeen tevreden zijn met zowel de kwaliteit als de effectiviteit van het product.

De combinatie van deze eigenschappen—hoog in eiwit, smakelijk en krokant, voedzaam, betaalbaar, en betrouwbaar—maakt de Crispy Protein Bar van Bodylab24 een uitstekende keuze en rechtvaardigt zijn plaats als de nummer drie in de ranglijst van beste eiwitrepen.

Voordelen

 • Bevat 27,3 gram eiwit per reep.
 • Biedt een aangename, krokante textuur en heerlijke smaken.
 • Laag in suiker en glutenvrij, wat hem geschikt maakt voor verschillende diëten.

Nadelen

 • Aanbod aan verschillende smaken is wat beperkt.
 • De reep bevat polydextrose en andere vulstoffen.

4. GRENADE PROTEIN BARS [Body&Fit]

Grenade Protein Bars 12repen Oreo
Onze Score
9.2

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De GRENADE PROTEIN BARS van Body&Fit verdienen ongetwijfeld de vierde plek op de lijst van beste eiwitrepen vanwege hun uitstekende voedingsprofiel en populariteit onder consumenten.

Met 20 gram eiwitten per reep bieden de GRENADE PROTEIN BARS een solide basis voor spierherstel en -opbouw. Dit maakt ze een betrouwbare keuze voor sporters en actieve individuen die hun eiwitinname willen verhogen.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze repen is dat ze slechts 2 gram suiker per reep bevatten, wat ze een ideale snack maakt voor diegenen die hun suikerinname willen minimaliseren zonder de smaak op te offeren.

De GRENADE PROTEIN BARS zijn verkrijgbaar in meer dan 12 verschillende smaken, waardoor consumenten veel variatie hebben en gemakkelijk een smaak kunnen vinden die hen aanspreekt. Dit helpt ook om monotonie te voorkomen bij regelmatig gebruik.

Deze repen zijn niet alleen rijk aan eiwitten en vezels, maar bevatten ook relatief weinig calorieën (214-242 per reep), wat ze een goede keuze maakt voor iedereen die zijn calorie-inname in de gaten houdt.

GRENADE PROTEIN BARS zijn gecertificeerd GMO-vrij en getest op stoffen die in de sport verboden zijn, waardoor ze veilig zijn voor atleten om te gebruiken.

Voordelen

 • Elke proteïne reep bevat 20 gram eiwitten.
 • Slechts 2 gram suiker per reep wat ideaal kan zijn voor diegenen die suikerinname willen beperken.
 • Meer dan 12 smaken waardoor je gemakkelijk zorgt voor variatie.

Nadelen

 • Sommige smaken bevatten tot 242 calorieën per reep, wat hoger kan zijn dan sommige andere eiwitrepen.

5. N'Joy Protein Bar [XXL Nutrition]

XXL Nutrition - N'Joy Nuts Bar - Proteïne Eiwitreep - Dark Chocolate Caramel - 15 Pack
Onze Score
9.1

Smaak

Voedingswaarden

Prijs

De N'Joy Protein Bar van XXL Nutrition verdient zeker zijn plek als nummer vijf in de top 5 beste eiwitrepen. Deze reep onderscheidt zich door een combinatie van hoge voedingswaarde, uitstekende smaakopties en een gebruiksvriendelijke formule.

Met een eiwitpercentage dat bijna 36% van de reep uitmaakt, biedt de N'Joy Protein Bar een uitstekende bron van eiwitten, wat essentieel is voor spieropbouw en herstel na de training. Dit hoge eiwitgehalte maakt het een ideale snack voor zowel atleten als mensen die een actieve levensstijl volgen.

Deze repen zijn geformuleerd met minder suiker en verzadigde vetten, waardoor ze een gezondere optie zijn in vergelijking met veel andere commerciële snackrepen. Dit maakt de N'Joy Eiwit Bar een uitstekende keuze voor diegenen die bewust met hun voeding omgaan.

In tegenstelling tot veel eiwitrepen die taai of droog kunnen zijn, biedt de N'Joy Protein Bar een smeuïge consistentie met een aangename crunchy topping. Dit zorgt voor een aangename eetervaring die niet onderdoet voor minder gezonde snackopties.

Verkrijgbaar in zeven heerlijke smaken, waaronder unieke opties zoals Vegan Salted Caramel en Chocolate Coconut, biedt de N'Joy Eiwit Bar een breed scala aan keuzes die aansluiten bij verschillende smaakvoorkeuren.

Deze XXL Nutrition repen zijn ideaal om mee te nemen en geschikt voor elk moment van de dag, of je nu snel een snack nodig hebt tussen de maaltijden door, of een voedzaam tussendoortje na de training.

Voordelen

 • Biedt een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten (36% per reep).
 • Beschikbaar in zeven aantrekkelijke smaken.
 • Lager in suiker en verzadigde vetten.

Nadelen

 • Door strikte EU-reguleringen is gedetailleerde informatie over de gezondheidsvoordelen beperkt.
 • Bevat ingrediënten zoals soja en melk, wat nadelig kan zijn voor mensen met allergieën.

Alle populaire eiwitrepen

Naast onze top 5 eiwitrepen, hebben we nog een aantal andere eiwitrepen uitvoerig getest die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. De markt voor eiwitrepen is divers en groeit snel, waardoor er naast de bekende grote merken ook talrijke interessante opties van kleinere of minder bekende producenten beschikbaar zijn.

Wat zit er in eiwitrepen?

Eiwitrepen zijn een handige manier om je eiwitinname te verhogen, vooral populair onder mensen die actief zijn of specifieke fitnessdoelen hebben. Deze repen bevatten voornamelijk eiwitten uit bronnen zoals wei, caseïne, soja, erwten of rijst. Naast eiwitten bevatten deze repen vaak een mix van koolhydraten waaronder natuurlijke suikers of suiker-alcoholen voor de smaak en vezels die helpen bij de spijsvertering en een verzadigd gevoel geven.

Vetten in proteïne repen komen meestal uit noten, zaden of toegevoegde oliën, die essentiële vetzuren leveren. Ze bevatten ook bindmiddelen zoals glycerine of natuurlijke gommen om ze samen te houden, en zijn vaak verrijkt met smaakstoffen, mineralen en vitaminen om de voedingswaarde te verbeteren. Soms worden er ook coatings van chocolade of yoghurt toegevoegd voor extra smaak.

Hoewel eiwitrepen een nuttige aanvulling kunnen zijn op de voeding, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid toegevoegde suikers en kunstmatige ingrediënten, vooral als je een gezondere levensstijl nastreeft. Het lezen van het etiket voor de exacte ingrediënten en voedingswaarden kan je helpen een weloverwogen keuze te maken.

Wanneer gebruik je eiwitrepen?


Eiwitrepen zijn een veelzijdige voedingsbron die op verschillende momenten in je dagelijkse routine ingezet kan worden, afhankelijk van je levensstijl, fitnessdoelen, en voedingsbehoeften. Hier zijn enkele van de meest voorkomende situaties waarin eiwitrepen nuttig kunnen zijn:

Als snack voor of na de training:

Eiwitrepen zijn een populaire keuze rondom workouts voor een flinke portie eiwitten. Voor de training kunnen ze een handige bron van energie bieden zonder dat je een zware maaltijd hoeft te eten, wat kan helpen om de prestaties te verbeteren zonder dat je je te vol of oncomfortabel voelt. Na een workout bieden eiwitrepen een snelle aanvoer van eiwitten, wat helpt bij het herstel van de spieren en de spieropbouw stimuleert.

Als tussendoortje:

Eiwitrepen kunnen een handig en gezond tussendoortje zijn tussen de maaltijden door, vooral als je een lange dag hebt zonder toegang tot een volledige maaltijd. Ze kunnen helpen bij het stillen van de honger en voorkomen dat je grijpt naar minder gezonde snacks, maar juist naar een eiwitrijke snack.

Als maaltijdvervanger:

In sommige gevallen kunnen eiwitrepen dienen als een snelle vervanging voor een maaltijd, vooral wanneer je onderweg bent of geen tijd hebt om een volledige maaltijd te bereiden. Hoewel ze niet alle voedingsstoffen van een volledige maaltijd kunnen vervangen, kunnen ze een goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten bieden.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat terwijl eiwitrepen een handige aanvulling kunnen zijn, ze niet bedoeld zijn om een gevarieerd en evenwichtig dieet volledig te vervangen. Het is altijd het beste om waar mogelijk te kiezen voor hele voedselbronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen. 

Beste eiwitrepen kopen? Hier moet je op letten!


Als je op zoek bent naar de beste eiwitrepen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je een product kiest dat zowel voedzaam als afgestemd is op je specifieke behoeften. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Eiwitgehalte en -bron: Controleer hoeveel gram eiwit de reep bevat en wat de bron van het eiwit is. Populaire bronnen zijn wei-eiwit, caseïne, soja-eiwit, erwten- en rijsteiwit. Kies een reep die past bij jouw dieetvoorkeuren en eventuele voedselallergieën of -intoleranties.
 • Suiker en koolhydraten: Veel eiwitrepen bevatten aanzienlijke hoeveelheden suikers en koolhydraten, wat invloed kan hebben op je bloedsuikerspiegel. Kijk naar repen met een lager suikergehalte en overweeg repen die natuurlijke zoetstoffen zoals stevia of erythritol gebruiken als je jouw suikerinname wilt beperken.
 • Calorieën: Afhankelijk van je doelen, zoals gewichtsverlies of spieropbouw, moet je letten op de calorische inhoud van de reep. Zorg ervoor dat deze past binnen je dagelijkse caloriebehoefte.
 • Vetten: Hoewel je misschien vetten wilt vermijden, zijn gezonde vetten uit noten, zaden of oliën belangrijk voor je algehele gezondheid. Controleer het soort en de hoeveelheid vet in de reep, vooral verzadigde vetten en transvetten. 
 • Ingrediëntenlijst: Kijk naar de ingrediëntenlijst voor eventuele toevoegingen die je misschien wilt vermijden, zoals kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en vulstoffen. Kies indien mogelijk voor repen met een korte, herkenbare ingrediëntenlijst.
 • Voedingsvezels: Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het gevoel van verzadiging. Sommige eiwitrepen bevatten toegevoegde vezels, die kunnen helpen bij het ondersteunen van je spijsverteringsgezondheid.
 • Smaak en textuur: De smaak en textuur van de reep zijn ook belangrijk, omdat deze je zullen motiveren om ze regelmatig te gebruiken. Probeer verschillende smaken en merken om te zien welke je het lekkerst vindt.
 • Prijs en beschikbaarheid: Eiwitrepen variëren in prijs. Bepaal je budget en hoe vaak je van plan bent ze te gebruiken, en bekijk of er bulkopties of abonnementsdiensten zijn die kosten kunnen besparen.

Door deze factoren te overwegen, kun je een eiwitreep kiezen die niet alleen smakelijk en handig is, maar ook bijdraagt aan het bereiken van je gezondheids- en fitnessdoelen. Je favoriete eiwitreep gevonden, bekijk dan ons artikel eens over de beste creatine supplementen van dit moment!

Veelgestelde vragen

Welke Eiwitrepen zijn het beste?

De beste eiwitrepen zijn vaak die met een hoog eiwitgehalte, laag suikergehalte, en natuurlijke ingrediënten. Populaire keuzes zijn de Quest Bars, Optimum Nutrition Protein Bars, en Grenade Carb Killa Bars.

Wat zijn de lekkerste Eiwitrepen?

De lekkerste eiwitrepen variëren afhankelijk van persoonlijke smaakvoorkeuren, maar merken als Quest, Grenade, en RXBAR staan bekend om hun smaakvolle opties.

Welke Protein bars zijn het beste?

De beste protein bars bieden een evenwichtige mix van eiwitten, koolhydraten, en vetten, met minimale toegevoegde suikers. Grenade Carb Killa, Quest Bars, en One Bars zijn vaak favoriet vanwege hun voedingsprofiel en smaak.

Hoe gezond zijn Barebells eiwitrepen?

Barebells eiwitrepen zijn gezond binnen de context van een gebalanceerd dieet; ze bieden een hoog eiwitgehalte en zijn laag in suiker, waardoor ze een goede snackoptie zijn voor sporters en degenen die een gezonde levensstijl nastreven.